Назад
  • Гърция,

    Назад
    Виж     оферти
    Виж офертите

    Изискване за минимален престой

    Дата на настаняване

    Дата на напускане

    Назад
    стая 1
    Виж     оферти
    Назад
    • Промокод Greece50
    • Промокод Tasos50
    • Промокод HOT_SPA40
    • СПА Хотели и планина
    • Гърция
    • Южно Черноморие
    • Северно Черноморие
    • Почивка с домашен любимец
    • Крит, Корфу, Закинтос, Санторини
    • Кавала
    Виж     оферти

    ПАРК ХОТЕЛ РАЯ ГАРДЪН – ЗЕЛЕНА ИДИЛИЯ С ВКУС НА ПИВКО ВИНО

    ПАРК ХОТЕЛ РАЯ ГАРДЪН –  ЗЕЛЕНА ИДИЛИЯ С ВКУС НА ПИВКО ВИНО

    Чували ли сте за онази легенда, която разказва как Господ сътворил света, погледнал своето творение и се навел да го целуне. Избрал най-хубавото от всички места – Велико Търново, а днес никой не смее да оспори избора му…

    Там, насред старопрестолната столица, на един от най-зелените хълмове, се намира емблематичният парк „Света гора” – духовното и книжовно средище на средновековния и величествен Търновград. Клоните на дърветата и песните на птиците още нашепват за славната история на българските царе, а най-хубавото е, че можете да я слушате лично от прозореца на своята стая. Насред парк „Света гора” се е сгушил бутиковият парк хотел „Рая Гардън”. Хубаво име са му дали, защото откъдето и да го погледнеш, е райска градина.

    Изящните стаи и апартаменти, създадени с отношение и любов към всеки малък детайл, са портал към най-богатата картинна галерия – тази на майката природа.

    От прозорците им се разкриват гледки картички – зеленината на парка, величието на Царевец, нощно Търново в прегръдката на Янтра. Лоби барът на хотела също е мечта за всеки фотограф, художник или ценител на красивото.

    От панорамната му терасата можете да наблюдавате природата наоколо от почти птичи поглед. През топлите дни на въздух и с хубава напитка в ръка, а през студените – от комфорта на креслата във фоайето.

    Към безкрайния списък със забележителности във Велико Търново трябва официално да се добави и райската градина на „Рая Гардън”. От ранна пролет до късна есен тя посреща гости насред тучна зеленина, пъстри цветя и свеж въздух.

    От градината също се разкрива разкошна панорама към града, на която можете да се любувате целодневно. Градината разполага с фантастични беседки от ковано желязо, под които можете да опитате деликатесите от менюто на „Рая Гардън”, както и техните вина с душа, произведени в собствената им изба.

    Романтиката там безспорно е във въздуха, затова градината е цяла енциклопедия на любовта, заради всички двойки, чиито пътища вълшебството й е събрало. С повече късмет и предварителна поръчка към синоптиците да няма облаци точно там можете да наблюдавате най-ненагледните залези.

    Хотелът разполага и с две закрити ресторантски зали – за закуска и вечеря. Дори и вътре зеленината е навсякъде, съчетана с изискан стил, елегантен блясък и уединение.

    Менюто на ресторанта на „Рая Гардън” е създадено със собствен почерк, а акцент са рибните специалитети, които се приготвят от пресен улов.

    Комплексът е сред малкото, на чиито територии има частно езеро. Там гостите могат свободно да практикуват спортен риболов или просто да се възползват от отличните условия за разходка.

    Сред обитателите на езеро „Света гора” са шарани, бял амур, лин, руска есетра, бяла риба, пъстър толстолоб и други, а цариците на водоема са белугите. Ако сте почитатели на рибата не на въдица, а в чиния, винаги можете да опитате кулинарните шедьоври на готвачите на „Рая Гардън”.

    Не пропускайте да дегустирате и специалната селекция вина на комплекса, които са произведени в тяхната бутикова изба. За да е още по-пълноценно изживяването, можете да посетите винарната лично.

    Там ще имате възможността да се запознаете с дългия и любопитен път на виното, който е отвел изба „Ялово” до най-престижните винени форуми в Европа, а отличията им са вече безчет…Още повече обаче са звънките наздравици с тяхното вино и моментите на наслада, които доставят по света и у нас със своята продукция от 20 хиляди бутилки годишно…

    Самата винарна се намира в живописното селце Ялово, на 10-15 минути път с автомобил от хотела. Помещава се в автентичната каменна сграда на някогашното училище, строена през 20 век. През 2014 г. е реновирана, а класните стаи днес пак са повод за сбирки и веселба.

    По време на тура там ще се запознаете с целия процес и тайните му от „кухнята”, ще можете да видите как се случва магията, къде си „почива” виното преди да стигне до чашата, а накрая, ако имате желание, можете и да опитате и лично да се убедите, че гроздето им е видяло най-щедрата страна на слънцето…

    Изба „Ялово” има просторен зелен двор, където са добре дошли и мачуганите, за които винаги има домашен ябълков сок. Вратата е широко отворена и за домашни любимци. Ако виното не ви върви без хапване, на разположение е и бар с открита кухня.

    Каузата да прави хората щастливи, не е единствена за винарна „Ялово”. Магьосниците там имат амбиция да възродят някои стари български емблематични сортове и да променят историята на виното.

    Освен щедростта на слънцето, пръст във високото качество на виното има и Димитър Димов – енолог-лозар и винар от Велико Търново, който е съсобственик на изба „Ялово” и работи в изтъкнатата изба „Сулва” в Турция. Под дипломата му от Франция стои подписа на френския министър на земеделието, а тънкостите на сътворението на шампанското е пренесъл и в Ялово.

    За любителите на по-адреналиновите изживявания, „Рая Гардън” съдействат и за създаването на още спомени с планински разходки с джипове и АТВ-та, както и конна езда. От тях можете да си закупите и билет за посещение на парк „Малката България”, в който са изложени миниатюри на емблематичните за родината ни паметници. Около комплекса има десетки алеи, подходящи за дълги и освежаващи разходки.

    Адресът на рая е „Рая Гардън”!

    Други интересни статии

    ТЮЛЕНОВО – ТЮРКОАЗЕНИ ВОДИ, ИЗЯЩНИ СКАЛИ И КРАСИВИ ЛЕГЕНДИ

    ТЮЛЕНОВО – ТЮРКОАЗЕНИ ВОДИ, ИЗЯЩНИ СКАЛИ И КРАСИВИ ЛЕГЕНДИ

    Северното ни Черноморие е истински рай за любителите на красивите гледки, спокойствието и природата. Едно от най-магичните му места е село Тюленово и неговите невероятно красиви брегове, в които ще се влюбите от пръв поглед. Тюленово се намира на 12 км южно от Шабла и на 30 км от граница ...

    Прочети >
    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

      Човек оценява нещата по достойнство, едва когато ги загуби, е казал някой мъдрец. И е бил прав. Новата световна ситуация, съпътстваща пандемията от Ковид-19, тотално промени начина ни на живот и приоритетите ни, а пътуванията от рутинни ваканции се превърнаха в бленувани мечти. След задъл ...

    Прочети >
    ВОДОПАДИ И РАЗКОШ – НАЙ-КРАСИВАТА ЕКОПЪТЕКА В РОДОПИТЕ

    ВОДОПАДИ И РАЗКОШ – НАЙ-КРАСИВАТА ЕКОПЪТЕКА В РОДОПИТЕ

    Пролетта бавно се завръща и природата вече се събужда от зимния си сън. Ако сте се затъжили за зеленина, кристален въздух и вдъхновяващи гледки, сега е моментът да се заредите с нови такива, изминавайки една от най-впечатляващите екопътеки в България – Струилица. Тя се намира насред Родо ...

    Прочети >
    ТАЙНИТЕ И КРАСИВИ КЪТЧЕТА НА СОЗОПОЛ

    ТАЙНИТЕ И КРАСИВИ КЪТЧЕТА НА СОЗОПОЛ

    Созопол е другото име на лятото. Любим пристан на мнозина, който никога не омръзва, колкото и пъти да се връщаш там…Дори да мислите, че го познавате като петте пръста на ръката си, със сигурност има местенца наоколо, които все още не сте посещавали, а със сигурност ще добавят нова порция хубави ...

    Прочети >
    Раят, наречен Халкидики

    Раят, наречен Халкидики

    Халкидики   Халкидики е може би най-предпочитаната и харесваната лятна дестинация от българите. И няма как да е иначе. Този полуостров с формата на тризъбец разполага с над 550 км плажна ивица и пленява туристите със своите тюркоазени плажове. Най-посещавани са трите ръкава, а именно Касандра ...