Назад
  • Гърция,

    Назад
    Виж     оферти
    Виж офертите

    Изискване за минимален престой

    Дата на настаняване

    Дата на напускане

    Назад
    стая 1
    Виж     оферти
    Назад
    • Промокод Greece50
    • Промокод Tasos50
    • Промокод HOT_SPA40
    • СПА Хотели и планина
    • Гърция
    • Южно Черноморие
    • Северно Черноморие
    • Почивка с домашен любимец
    • Крит, Корфу, Закинтос, Санторини
    • Кавала
    Виж     оферти

    Раят, наречен Халкидики

    Раят, наречен Халкидики
    Халкидики   Халкидики е може би най-предпочитаната и харесваната лятна дестинация от българите. И няма как да е иначе. Този полуостров с формата на тризъбец разполага с над 550 км плажна ивица и пленява туристите със своите тюркоазени плажове. Най-посещавани са трите ръкава, а именно Касандра, Ситония и Атон, но не си мислете, че са само това курортите там. Полуостровът, намиращ се в Северна Гърция, изобилства от малки спретнати градчета или села, предлагащи вкусна храна, невероятни хотели, спиращи дъха гледки, китни ресторанти и да не забравяме за узото, което е задължително питие на всяка маса. Ех, Халкидики, да идва по-бързо лятото, за да можем отново да се доближим до Рая. Спокойствие, синьо, парещ пясък под краката, фрапе, безвремие и още нещо... Касандра Касандра е най-развит от трите ръкава и най-гъсто застроен. Подходящ е както за семейства, така и за група с приятели, тъй като има множество ресторанти, хотели тип All inclusive и бийч барове. Най-известните курорти от северната част са Неа Потидея, Афитос, Калитея, Полихроно, Ханиоти и Пефкохори. Западната част не е толкова развита, но пък е по-спокойна. Отличават се Неа Скиони, Сивири и Скала Фуркас. Крайбрежната линия е пясъчна или с малки камъчета. Изключение прави южната част, която е хълмиста. Водата е чиста с яркосин цвят, който напомня за спокойствието и безвремието, обхванало те по време на почивка. Вълните са рядкост, тъй като Касандра е защитена от ветровете. Топ 3 плажа, които да посетите:
    1. Крузо – Палиури, Касандра
    Този плаж се намира в южната част в традиционното селище Палиури. Не случайно е едно от най-популярните кътчета на Халкидики, тъй като съчетава в себе си очарователен пясъчен плаж, който е заобиколен от борови дървета. Освен че може да се отдадете на заслужен релакс, може да упражнявате различни водни спортове.
    1. Плаж Сани
    По крайбрежието на Сани има безброй малки плажове, които да посетите. Всичките са пясъчни и заради това е сред най-популярните места на Касандра. Няма как да Ви е скучно, тъй като има множество ресторанти, бийч барове и съоръжения за водни спортове. Зад Сани има и борова гора, на която може да се насладите.
    1. Посиди Лайтхаус – Посиди, Касандра
    Плажът Посиди се намира близо до село Посиди (на югозападния нос на Касандра). Интересното тук е, че Посиди се свързва със стар голям фар, построен през 19 век. Имайте предвид, че е доста ветровито и често се появяват вълни, но заради това пък не е претъпкано. Мястото е идеално за романтика заради кристално сините си води и красиви залези.   Топ 3 заведения, които да посетите:
    1. Strouboulis Тavern, Афитос
    MUST VISIT! Най-добрият ресторант в Афитос, който ще Ви впечатли със свежата си храна, невероятно вкусен октопод, големи порции, отлично обслужване и нормални цени. Атмосферата впечатлява с типичната каменна къща със средиземноморски синьо-бял стил и кокетна градина с портокалово дръвче.
    1. Metoxi
    Този невероятен ресторант се намира между Сани и Касандрия. Ще го достигнете като тръгнете по горския път, точно на върха на хълма. Няма как да не се влюбиш в него заради прекрасната гледка към две морета и прясното месо, което ще те накара да си оближеш пръстите. Интересен факт е, че месото идва от малките ферми на Халкидики.
    1. Pearl Club, Калитея
    Ако обичате нощния живот, не пропускайте да отидете в Pearl Club. Намира се малко извън самия курорт Калитея. Известно е с танците до зори, хаус партитата, фойерверките в пика на вечерта. Ако Ви се купонясва, там е мястото.     Ситония Ситония е средният ръкав и е по-известен между семейства с деца и привържениците на природата. Изобилие от живописни рибарски селца и пристанища, безброй чудни плажове и непретенциозни ресторанти и барове на плажа. Далеч от шума и суетата, много често явление е собствениците и техните наследници да работят в заведенията си. Това носи някак домашен уют и безгрижна атмосфера. Най-популярните курорти са Никити, Торони, Ормос Панагияс, Вурвуру, Сарти, Паралия Сикия и Каламици. Никити е един от големите градове и също така е едно от най-старите селища на полуострова. Дели се на нова и стара част. Пясъчната ивица е дълга и тясна, а морето е изключително чисто. Торони пък е място за семейна почивка. Ормос Панагяис е пристанището на Агиос Николаос, а в превод името означава „заливът на Света Богородица“. Вурвуру е чудесен избор, ако търсите закътани местенца, диви плажове и обилна растителност. В Сарти сякаш времето е спряло.   Топ 3 плажа, които да посетите: Има безброй големи и малки плажове, които да посетите. Западният бряг е равнинен и плажовете повечето са пясъчни и се намират близо или покрай пътя. Източната част е планинска, а плажовете са по-живописни, заобиколени от борови гори.
    1. Агиос Йоанис, в близост до Никити
    Агиос Йоанис е един от най-известните и най-големите плажове. Намира се в близост до Никити, той впечатлява с бял пясък и тюркоазени води. Няма вълни и дълбоки води и това го прави притегателен за семействата. Също така плажът е лесно достъпен и безплатен.
    1. Кариди – Вурвуру
    Кариди е най-екзотичният плаж на Ситония. Ще Ви накара да се почувствате сякаш сте на някой безлюден остров в Карибско море. Бял фин пясък, кристално чисти води, няма вълни... Рай! Водата е толкова плитка, че за да стигнете до по-дълбоки води, е необходимо да минете около 30 метра. До плажа се стига с кола.  
    1. Портокали плаж – Сарти, Ситония
    Кавуротрипес е едно от небесните места на Гърция. Много хора го наричат Хавайските острови на Халкидики. Намира се близо до Сарти и впечатлява с белите скали,покрити със зелена растителност, пясъчен плаж и сини води. Плажът обхваща две малки пещери и е много приятно да се разглежда с лодка. До него се стига само пеша и предимството е, че има по-малко хора.     Топ 3 заведения, които да посетите:
    1. Ta Kymata – Neos Marmaras
    Таверната е създадена през 1950г от местен рибар и жена му. Местенцето е известно заради свежата храна, сготвена по стари фамилни рецепти. Интересно е местоположението му – намира се на прекрасното пристанище на Неос Мармарас, а масите са сложени направо на пясъка.
    1. Zorbas – Kalamitsi
    Таверната Zorbas е с отлична репутация, намираща се директно на красивия плаж на Каламици. Можете да пробвате традиционни вкусни ястия, прясна риба, калмари и сувлаки. Предлага се риба, която рибарят е донесъл сутринта. Поне веднъж в седмицата организират традиционни гръцки танци. Поръчайте си узо и наздраве!
    1. Ethnic Beach Bar, Toroni
    Съвсем близо до Торони се намира много колоритния бар Ethnic Bar. Готини коктейли, хипи хора и музика. Локацията му е много добра – на плажа Tristinika. Атмосферата ще Ви отпусне, зареди и омае.     Атон Атон е най-източният ръкав на Халкидики. Той е автономна монашеска република Света Гора, която е под гръцки суверенитет. Седалище е на 20 манастира. Приет е закон, според който на Атон е забранено да ходят жени. Точно тази изолация и посвещение на религията, правят полуострова толкова мистичен. Мъжете, които желаят да посетят Атон, могат да го направят със специално разрешение. Те ще могат да се докоснат до църковните съкровище, редките библиотеки и икони и до аскетизма, присъщ на монасите там. За дамите, спокойно, има чудни местенца, които може да посетите, които не са под управлението на Света гора. Въпреки, че изглеждат съвсем малки – не ги подценявайте. Уранополи Не случайно наричат този град – границата между човешкото и божественото. Градът е изходната точка на поклонниците и свързва Света гора с останалата част на Гърция. Въпреки забраната за жени в Света гора, туристите могат да направят морска обиколка и да видят невероятната архитектура на манастирите от разстояние. От пристанището на Уранополи тръгват корабчета по 2 пъти на ден, а разходката с тях трае 4 часа. Едно от най-впечатляващите и фотогенични места там е кулата Просфориос, която се намира до пристанището. Препоръчваме Ви да хапнете в ресторант Kritikos Gallery and Restaurants. Води се един от най-хубавите заведения в околността, в което може да опитате прясна морска храна, богати салати и вкусни десерти. Обслужването е отлично, а цените са достъпни. Други интересни острови, които да посетите там са Дрения, Амуляни и Кумица. Островите Дрения впечатляват със своята идилия, фин пясък и прозрачна вода. Остров Амуляни пък ще Ви завладее със своите скрити пещери, плажове и скали. Кумица е подходяща за романтика сред красотата на гората и дивия плаж, до които може да се докоснете.

    Други интересни статии

    НАЙ-ВНУШИТЕЛНИТЕ КРЕПОСТИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ – част 2

    НАЙ-ВНУШИТЕЛНИТЕ КРЕПОСТИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ – част 2

    Българските исторически крепости, които омайват с величието си, не могат да бъдат побрани в няколко реда. Затова подготвихме и втора част на най-впечатляващите от тях, които да посетите. ЦАРИ МАЛИ ГРАД Реставрираната крепост Цари Мали град, която се намира край самоковското село Белчи ...

    Прочети >
    МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ НА БЪЛГАРИЯ – КОЯ, КЪДЕ И КАКВИ ЧУДЕСА ПРАВИ

    МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ НА БЪЛГАРИЯ – КОЯ, КЪДЕ И КАКВИ ЧУДЕСА ПРАВИ

      Богатството на България не са само розите и красивите жени, а и минералните води. У нас има над 700 естествени извора, които ни правят привлекателна дестинация за европейци и туристи от цял свят, които са запознати с целебните свойства на минералната вода. Може би винаги сте се чудили дал ...

    Прочети >
    5 + 1 ПРИЧИНИ ДА СЕ ВЛЮБИШ В ПОМОРИЕ

    5 + 1 ПРИЧИНИ ДА СЕ ВЛЮБИШ В ПОМОРИЕ

    Поморие е сред най-обичаните родни морски курорти и е така съвсем заслужено. Ако все още пътят на лятото не ви е отвеждал до там, даваме ви 5 + 1 причини, заради които да отидете и ви обещаваме, че ще поискате да се върнете отново. СОЛНИЦИТЕ И МУЗЕЯТ НА СОЛТА Поморие е известно още ка ...

    Прочети >
    ДИВИ И КРАСИВИ ПЛАЖОВЕ ИЗ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

    ДИВИ И КРАСИВИ ПЛАЖОВЕ ИЗ СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

      Защо нашето море е по-хубаво от другите? Защото първо е наше и второ – има наистина диви места, пред които можеш да ахнеш. Все още съществуват плажни ивици, почти непокътнати от човека, на които тишината и спокойствието са най-хубавата и безплатна екстра. Северното Черноморие изобилства от п ...

    Прочети >
    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

      Човек оценява нещата по достойнство, едва когато ги загуби, е казал някой мъдрец. И е бил прав. Новата световна ситуация, съпътстваща пандемията от Ковид-19, тотално промени начина ни на живот и приоритетите ни, а пътуванията от рутинни ваканции се превърнаха в бленувани мечти. След задъл ...