Назад
  • Гърция,

    Назад
    Виж     оферти
    Виж офертите

    Изискване за минимален престой

    Дата на настаняване

    Дата на напускане

    Назад
    стая 1
    Виж     оферти
    Назад
    • Промокод Greece50
    • Промокод Tasos50
    • Промокод HOT_SPA40
    • СПА Хотели и планина
    • Гърция
    • Южно Черноморие
    • Северно Черноморие
    • Почивка с домашен любимец
    • Крит, Корфу, Закинтос, Санторини
    • Кавала
    Виж     оферти

    Пампорово

    Пампорово

    Пампорово и скритите му гледки.

    Името на курорта идва от прякора на един от първите собственици  – Райчо Белев. Като търговец толкова бързо снабдявал турците с поръчките им, че го нарекли Пампор (влак). От тогава остава и името на днешно Пампорово.

    Ски куростът потапя в магията на Родопите и предоставя изключителни спа възможности. Великолепната природа в областта привлича и до днес туристи от цял свят. По време на престоя си там ще може да се разходите до следните места.

    1. Скала „Невястата“ Екопътека „Невястата“, крие няколко спиращи дъха гледки. Само  на 15 мин от Пампорово в посока Смолян, на разклона за свети Пантелеймон, се оставят колите и която посока да хванете няма да  сбъркате. Пътеката от дясно ще Ви „загуби“ в гората и ще ви открие  отново в полите си тихия Смолян. Тук спокойствието е реалност, сякаш природата поглъща всяка мисъл, всяка дума, за да се насладите изцяло. За да стигнете ще ви отнеме 10 мин, но за да се нагледате ще ви трябват два пъти повече. По-безстрашните имат възможността да се изкачат по скалата и да разгледат още по-обстойно заобикалящия ги пейзаж. Отвесната скала предоставя изключителна възможност за катерене и алпийски тролей, както предвещава стената на самия разклон.

    2. Крепостта „Калето“ Връщайки се при колите следва да изберете лявата пътека, към „св. Пантелеймон“. Манастирът е построен от българка мюсюлманка, приела християнството, считана за лечител и пророк. Подминавайки църквата се следват табелите до крепостта Калето. Дървените стълби и извиващите се покрай тях парапети ще Ви отведат до втората гледка към прочутата Родопа планина. Наблюдавайки исполиновите върхове може да се настаните удобно в беседката или на някоя скала. Гората шепне истории за отминали времена, а останките от крепостта ни докосват до тях. „Калето“ е построена с видимост към прилежащите райони и е осъществявала визуален контакт с други крепости.

     Местоположение: shorturl.at/jzM06

    3. Смолянските езера Природната забележителност поглъщата посетителите с красивите си гори и изключителните по рода си дървета. Идеалното място за разходка или пикник. До първото езеро, наречено Тревистото има голяма поляна, в края на която започва и пътеката, обикаляща четири от езерата. Впечатляващи са две по-специални дървета, наречени „Тронът на Евредика“ и „Лирата на Орфей“. Заели специфична форма през годините, днес носят табелки с името си. Разходката само покрай езерата е около 20 мин, а от там може да се насочите и към Орфеевите скали.

    Местоположение: shorturl.at/ipMN8

    4. Орфеевите скали За да разгледате Смолян от високо от друга гледна точка, или да получите вдъхновение може да се впуснете по стъпките на Орфей. Легендите гласят, че на това място е черпил идеи за музикалните си произведения. Едва на  няколко км от Пампорово това магнетично място зашеметява туристите с причудливите скални образувания.  Казват, че планината е идеалното място да намериш себе си - докосвайки се до природата, зареждайки се от чистия въздух и хранейки съзнанието си с красота.

    Местоположение: shorturl.at/qxEO1

    5. Крепостта „Калето“ с. Кошница От другата страна на Смолян е разположена още една загадъчна крепост  със същото име – „Калето“. Забележителното при нея е, че има красива открита пещера, намираща се точно в основата и. Наподобява скалните форми в пещера Проходна. Реставрирацията на мястото дава възможност да се качите на една от някогашните кули и да погледнете от там. В центъра на останките има и дървена тераса, а прожекторите около цялото място създават цветни феерии през нощта. Пътеката, водеща до крепостта и пещерата е стръмна, но отнема не повече от 20 минути. Подходяща е и за малки деца с придружител.

    Местоположение: shorturl.at/nzGR1

    След приказни гледки следва и вълшебно изживяване. Завръщайки се в Пампорово, само нощувка в подходящ хотел би допълнила подходящо почивката.

    За любителите на релакса спа хотел Пампорово предлагат разнообразни изживявания, като сауна, парна баня, гореща вана и закрит басейн. Живописната гледка към планината превръща стаите на хотела в предпочитано място за отдих. Пет звездния престой се допълва с късно напускане и кошница с плодове. Тези комплименти са включени в цената на резервация в сайта и получавате до 41% отстъпка от цената на хотела.

    На метри от лифтова станция Студенец-Снежанка Съни Хилс впечатлява с артистичен интериор и средиземноморски специалитети. През зимата любителите на белите спортове могат да се възползват от безплатен ски гардероб, а през лятото на ефирната градина и различни екскурзии. За малките гости предлага детски център, а за техните родители – модерен лоби бар. Възползвайте се от до 35% отстъпка от цената на нощувка през нашия сайт.

    Други интересни статии

    ТОП 5 НА НАЙ-КРАСИВИТЕ ВОДОПАДИ В БЪЛГАРИЯ

    ТОП 5 НА НАЙ-КРАСИВИТЕ ВОДОПАДИ В БЪЛГАРИЯ

      Българите се гордеем с три неща – лютеницата, футболните успехи от САЩ`94 и красивата ни природа. Едва ли има друга държава, в която на глава от населението да се падат по толкова много плажове, езера, планини и водопади. Точно водопадите са перлата в короната на родните географски достойнст ...

    Прочети >
    ПАРК МИНИ БЪЛГАРИЯ – ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА ЕДНО МЯСТО

    ПАРК МИНИ БЪЛГАРИЯ – ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА ЕДНО МЯСТО

    Едва ли някога сте си представяли, че можете да видите всички най-невероятни забележителности на България, събрани на едно място…Тази мечта е вече сбъдната, благодарение на създателите на парк „Мини България”, който набира все по-голяма популярност и е поредната атракция, която привлича туристи ...

    Прочети >
    5 МАГИЧНИ МЕСТА ЗА РАЗХОДКА ОКОЛО СОФИЯ

    5 МАГИЧНИ МЕСТА ЗА РАЗХОДКА ОКОЛО СОФИЯ

    Столицата има сто лица и още толкова на няколко минути от нея. Понякога красотата е пред очите ни, стига да знаем точния маршрут до нея. Предлагаме ви 5 невероятни кътчета в непосредствена близост до София, с които да презаредите батериите още следващия уикенд. КАМЕН ДЕЛ Връх Камен дел се ...

    Прочети >
    КАК ДА ИЗНЕНАДАШ ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА С ПЪТУВАНЕ?

    КАК ДА ИЗНЕНАДАШ ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА С ПЪТУВАНЕ?

      Приближава месецът, в който количеството на раздадени подаръци превишава това на човечеството, обитаващо нашата планета. Ако за поредна година не искате да се почувствате в безизходица и в последния момент да влизате във физическо съприкосновение с тълпите от грабещи хора по магазините за по ...

    Прочети >
    ИСТОРИЯТА НА ШИПКА – МЕЧКА ПРОГОНВА СТРОИТЕЛИТЕ, МАГАРЕ ИЗЯЖДА ЧЕРТЕЖА

    ИСТОРИЯТА НА ШИПКА – МЕЧКА ПРОГОНВА СТРОИТЕЛИТЕ, МАГАРЕ ИЗЯЖДА ЧЕРТЕЖА

    Връх Шипка безспорно е най-големият символ на Освобождението и има специално място в сърцето на всеки българин. Дори онези, които все още не са виждали и усещали величието му с очите и сетивата си, духом са там на всеки 3 март, когато честваме свободна България. Старопланинският връх, където ...