Назад
  • Гърция,

    Назад
    Виж     оферти
    Виж офертите

    Изискване за минимален престой

    Дата на настаняване

    Дата на напускане

    Назад
    стая 1
    Виж     оферти
    Назад
    • Промокод Greece50
    • Промокод Tasos50
    • Промокод HOT_SPA40
    • СПА Хотели и планина
    • Гърция
    • Южно Черноморие
    • Северно Черноморие
    • Почивка с домашен любимец
    • Крит, Корфу, Закинтос, Санторини
    • Кавала
    Виж     оферти

    МАГИЧНИТЕ КЪТЧЕТА НА СИНЕМОРЕЦ

    МАГИЧНИТЕ КЪТЧЕТА НА СИНЕМОРЕЦ

    Ако трябва да изберем един любим цвят, той ще е Синеморец – любимото синьо. Сгушен в полите на Странджа, той е сред малкото още диви места по Южното Черноморие, където можете да се слеете с природата и да почувствате лятото с всичките си сетива.

    Счита се, че днешният Синеморец се намира на мястото на антично тракийско селище, а за това свидетелстват редица находки, открити при разкопки и подводни проучвания в района. Любопитна подробност е, че през вековете селото е носило различни имена, но винаги свързани със синия цвят. И това, разбира се, съвсем не е случайно… Ето кои са и най-хубавите сини пейзажи, които да видите там.

    УСТИЕТО НА РЕКА ВЕЛЕКА

    Безспорно емблемата на Синеморец е плаж Велека. Именно там едноименната река се влива в морето и образува живописна пясъчна коса и залив. Можете да се насладите на гледката от няколко различни точки. Най-предпочитаното място за снимки е от поляната, намираща се точно над плажната ивица.

    Самият плаж пък е дълъг близо 700 метра и е сред най-широките по родното Черноморие. Свободната зона е просторна и има място за всички. Морето е кристално, но често бурно, затова е любимо на увлечените по водните спортове. От другата страна на дюните е река Велека, покрай която също можете да плажувате. Освен това на място е възможно да наемете кану, с което да си направите незабравима водна разходка.

    „КОРАБИТЕ”

    Скално образувание „Корабите” също е визитка на Синеморец и е едно от най-романтичните кътчета в селцето.  Представлява две скали с формата на кораб, които сякаш са акустирали в морето насред чаровния залив „Свети Яни“. Официалната версия е, че името идва от формата им, но съществува и легенда, която гласи, че тук са разбивали някога старите и ненужни кораби. До тях се стига лесно пеша и има пейка, от която да се полюбувате на гледката. Мястото е очарователно и уединено, а стъпите ли там, влюбването ви в Синеморец е гарантирано.

    СИЛИСТАР

    Защитената зона Силистар е сред най-красивите местности на природен парк „Странджа”. Намира се в най-южното ни Черноморие – между Синеморец и Резово, съвсем близо до границата с Турция. Силистар се превръща взащитена територия през 1992 г. Там се среща най-голямото разнообразие на растителни видове за единица площ в България. Могат да се видят едни от последните останали бели понтийски дюни по родното Черноморие. В близост до залива се намира и най-южното находище на пясъчната лилия у нас – гледка, която изумява. Вместо чадъри, по пясъка растат цветя. Край Силистар гората и морето се срещат чрез изящни скали, а плажът е напълно девствен и почти без никаква човешка намеса, достъпен за всеки желаещ да плажува там.

    ПЛАЖ ЛИПИТЕ

    Ако сте авантюристи по душа, то дивият плаж Липите е точно за вас. Намира се на 20 минути пешеходно разстояние от южния плаж на Синеморец – Бутамята, и навсякъде е обграден от гора, от която ухае на липи. Плажът е неохраняем, но е изключително чист и гостоприемен. Дори да не се престрашите да плажувате там, по пътя до него има редица красиви морски изгледи към интересни скални феномени и маршрутът е отличен за разходка.

    БАР „КОРАБА”

    Не сте били наистина в Синеморец, ако не посетите поне веднъж най-култовото заведение там – бар „Кораба”. Той се намира на поляната край плаж Велека и открива разкошна панорама към безкрайната морска шир. Там можете да послушате лежерен джаз и песента на вълните, да събирате слънце и да пиете вкусни коктейли. Вечер обстановката е още по-магична, а купонът – гарантиран.

    Нашите оферти за почивки на Южното Черноморие вижте тук: https://bg.luxury-discounts.com/category/southern-black-sea-coast

    Други интересни статии

    ЧУДОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИРАМИДИ

    ЧУДОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИРАМИДИ

    Не е нужно да летите чак до Египет, за да видите на живо пирамиди. В България, освен всички останали природни блага, сме щастливци да се гордеем и с такива феномени. Ние от Luxury Discounts ви разкриваме къде са те и как да ги откриете. МЕЛНИШКИТЕ ПИРАМИДИ Близо до най-малкия град в Бълг ...

    Прочети >
    ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС „ДАМАСЦЕНА” – НА ГОСТИ В ЦАРСТВОТО НА РОЗИТЕ

    ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС „ДАМАСЦЕНА” – НА ГОСТИ В ЦАРСТВОТО НА РОЗИТЕ

    Май е месецът, в който животът е цветя и рози. Поне в Казанлъшкия край, прочут със своите розови масиви в целия свят. Само на 20 км от града можете да преживеете истинска розова приказка, потапяйки се в разкоша и градините на Етнографски комплекс „Дамасцена”. През последните години той е ...

    Прочети >
    БОРОВЕЦ – ПЕРЛАТА НА РИЛА И ЛЮБИМЕЦ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ

    БОРОВЕЦ – ПЕРЛАТА НА РИЛА И ЛЮБИМЕЦ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ

      Боровец е първият у нас и на Балканите планински курорт, който скоро ще отпразнува 125 години от създаването си. Началото на славната му история е поставено от самия цар Фердинанд, който избира прекрасните склонове на Рила, за да построи там своята горска резиденция „Царска Бистрица”. Мяс ...

    Прочети >
    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

    БЕЗЦЕННИ ПРАВИЛА ЗА ПЪТУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

      Човек оценява нещата по достойнство, едва когато ги загуби, е казал някой мъдрец. И е бил прав. Новата световна ситуация, съпътстваща пандемията от Ковид-19, тотално промени начина ни на живот и приоритетите ни, а пътуванията от рутинни ваканции се превърнаха в бленувани мечти. След задъл ...

    Прочети >