Назад
  • Гърция,

    Назад
    Виж     оферти
    Виж офертите

    Изискване за минимален престой

    Дата на настаняване

    Дата на напускане

    Назад
    стая 1
    Виж     оферти
    Назад
    • Промокод Greece50
    • Промокод Tasos50
    • Промокод HOT_SPA40
    • СПА Хотели и планина
    • Гърция
    • Южно Черноморие
    • Северно Черноморие
    • Почивка с домашен любимец
    • Крит, Корфу, Закинтос, Санторини
    • Кавала
    Виж     оферти

    БЪЛГАРСКОТО СЕЛО, СТАНАЛО ЕДНО ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ В СВЕТА

    БЪЛГАРСКОТО СЕЛО, СТАНАЛО ЕДНО ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ В СВЕТА

    Някои от най-невероятните забележителности на България не са включени в официалните класации с места, които задължително трябва да посетим. Такъв е случаят на близкото до София селце Гара Бов, което през последната година се превърна в едно най-популярните места за туристи в цяла Европа изобщо.

    Намиращо се на 9 км от Своге, Гара Бов е с население от едва 869 души. Напоследък обаче туристите, изнизващи се от там на ден, са повече от жителите. Селото е разположено в най-живописната част на Искърското дефиле. Причината обаче да е толкова посещаемо е панорамната му площадка, която открива гледка, несравнима с друга по света.

    Снимките от нея през всички годишни сезони се превърнаха в абсолютен хит в социалните мрежи и събудиха интереса дори на чужденци, които пътуват хиляди километри, за да зърнат тази необятна българска красота. Насред феноменалната картина минава и ЖП линия, която свързва София, Мездра и Варна, а преди строежът й къщите в селото са били едва 3 на брой.

    Въпросната панорама се нарича „Беседката”. До нея може де са стигне с кола или да се разходите пеша от селото, като маршрутът е лек и е едва 15-минути. Около селото обаче има още много какво да се прави. Гара Бов е чудесна дестинация за еднодневен трип, защото от там можете да се отправите към Вазовата екопътека и водопад Скакля, или пък по екопътека Камико, отново впечатляващо красиви природни феномени.

    Жителите на селото пък са сътворили легенда, служеща като още една туристическа атракция. Според нея то носи името на френския рицар Сен дьо Бьоф, който бил пленен от воините на цар Калоян и станал негов васал. След смъртта на император Балдуин Фландърски, Бьоф получил милост и се заселил със свои хора в землището на днешното село Бов. Съвсем реален обаче е фактът, че мястото е било сред любимите на Иван Вазов, който дори му посвещава свои стихове.

    В последните години местните имат още един повод за гордост – всяка година за 3 март там се спуска най-големият трибагреник, дълъг цели 70 метра.

    Други интересни статии

    ЕТРОПОЛЕ – ВОДОПАДИ И ЗЕЛЕН РАЙ НА ЧАС ОТ СОФИЯ

    ЕТРОПОЛЕ – ВОДОПАДИ И ЗЕЛЕН РАЙ НА ЧАС ОТ СОФИЯ

    Етрополе е зеленият рай на България. Само на час път от София, гостоприемното малко градче съчетава в себе си история и природа, пред които никой не може да остане безразличен. Задължителна отбивка там е Етрополският манастир „Св. Троица”, потънал сред зеленина и щедро цъфтящи дървета. М ...

    Прочети >
    ЛЮБИМОТО БАНСКО – ИМА КАКВО ДА ВИДИШ

    ЛЮБИМОТО БАНСКО – ИМА КАКВО ДА ВИДИШ

      Банско е известно като съкровищницата на Пирин планина. Той е сред най-предпочитаните курорти за отдих по всяко време на годината. Заснежените му писти са мечта за всеки скиор през зимата, а красивите му зелени поляни, обагрени с билки и кристални езера, впечатляват туристите през лятото. Тр ...

    Прочети >
    ИДЕИ ЗА РОМАНТИЧНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ В БЪЛГАРИЯ

    ИДЕИ ЗА РОМАНТИЧНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ В БЪЛГАРИЯ

    Най-романтичният месец в годината – февруари, вече чука на вратата. Не ни е нужна точна дата, за да празнуваме любовта, като можем да го правим всеки ден. Св. Валентин обаче е един добър повод да повярваме, че животът е рози, балони, шампанско и почивка, защото той наистина може да бъде, стига ...

    Прочети >
    КРЕПОСТ МОНЯК – БОЖЕСТВЕНА ГЛЕДКА КЪМ РОДОПИТЕ

    КРЕПОСТ МОНЯК – БОЖЕСТВЕНА ГЛЕДКА КЪМ РОДОПИТЕ

    Един живот не стига, за да видим всички красоти на Родопите, но нека поне ги направим достатъчно. Ако мечтаете да зърнете най-магичната планина през погледа на птиците, не е невъзможно. Крепостта Моняк край Кърджали разкрива една от най-очарователните панорами към Родопите и язовир Студе ...